user_mobilelogo

Arie den Draak

Arie den Draak, manager e-commerce

Specialist in online communicatie en webbeheer

Wat is content?

Alles wat je vindt op een website, een app of telefoon is "inhoud", dus content. Dat dus is de tekst, een plaatje een knopje of een link. Alles heeft een doel: het overbrengen van een boodschap of een bezoeker een actie te verrichten.

Wat is GOEDE content?

Bij het overbrengen van een boodschap wordt vaak gezegd: "Don't tell them - show them!" Bekijk het korte filmpje van het online bureau Purple Feather (UK). Het illustreert wat het verschil is tussen gewone content en goede content. Lees hieronder verder.

Wat is content en wat is goede content?

Creatief en origineel

De video vertelt: Goede content is een boodschap op een originele wijze verpakken, zodat het de doelgroep raakt. De content trekt de aandacht. Vertel wat een webbezoeker verwacht te aan te treffen, en als het even kan: nét iets meer. Daarmee geef je onderscheidend vermogen aan. Let op dat je dicht bij de kern van je product of dienst blijft. Wie te ver doorslaat in zijn poging tot originaliteit kan de doelgroep juist kwijt raken.

Samen naar één geheel

De veronderstelling dat een content manager zelfstandig werkt is niet altijd juist. Wanneer een product wordt beschreven, is een goede interne communicatie noodzakelijk tussen de product manager en de content manager. De gepubliceerde informatie moet immers wel correct zijn.
Arie den Draak helpt deze content te realiseren. Dat kan met tekst, maar ook in beelden. Illustraties dragen bij aan het verhaal. Om die reden zijn alle illustraties op deze website door Arie op de één of andere wijze bewerkt om de site een onderscheidend karakter te geven.

Hoe is Arie den Draak inzetbaar als content manager?

Arie den Draak biedt dienstverlening op onderstaande punten:

Schrijven
Beheer content
SEO / SEA
Optimaliseren
Huisstijl
Uitvoeren van e-mailcampagnes
webstatistiek
Hoe nu verder?

Mijn inzet heeft meerdere malen forse kostenreductie opgeleverd voor langere termijn!
~ Arie den Draak