user_mobilelogo

Arie den Draak

Arie den Draak, manager e-commerce

Specialist in online communicatie en webbeheer

Internet is een 'vluchtig medium'. Hieronder een impressie van verschillend werk. De miniaturen zijn momentopnamen. De werkelijke inhoud kan inmiddels zijn aangepast. In sommige gevallen zijn getoonde voorbeelden inmiddels overgedragen aan externe webmasters of redacteuren en heeft Arie den Draak geen actieve bemoeienis meer met de site.

BK COOKWARE

B2C site. Secondair Meertalig. Nieuwe responsive CMS, gekoppeld aan nieuwe PIM en koppeling met voorradadministratie. Doel van de site: Informeren, stimuleren en inspireren. Tevens gecertificeerde webshop gebouwd. Opdracht was tevens de lay-out zo flexibel mogelijk te houden. Mijn taak: hands-on projectleider en webmaster.

BERKHOUT WONEN

Webshop, portal met meerdere specialshops. CMS is tailer-made. Meerdere nieuwe specialshops toegevoegd, externe webbouwer aangestuurd en volledig assortiment opnieuw ingericht. Oud fotomateriaal vervangen, nieuw geproduceerd. De website is door zakelijke omstandigheden niet meer live.

ALBINUSNET

Webportal, Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) heeft naast de patiëntenzorg ook vele onderzoekers te bedienen. De website bestaat uit meer dan 100 sub websites, elk met een eigen CMS. Afdelingshoofden zijn verantwoordelijk voor de inhoud van de site. Geselecteerde medewerkers werden door mij getraind voor invulling. Ik bouwde nieuwe sub-websites voor nieuwe afdelingen of onderzoekers. Nam deel in web-ontwikkelteam.

ALBINUSNET

Website, Meubelfabrikant. Nieuwe drietalige site gemaakt die twee doelgroepen bedient: de retailers én de consumenten. Bewust gekozen geen webshop te realiseren omdat de verkoop uitsluitend via geselecteerde dealers verloopt.

PiT-Sportief, Personal Trainingstudio

PiT-SPORTIEF

Website voor een personal trainer (PT) met PiT. De site moest een frisse uitstraling hebben, geschikt voor mobiele telefoon. Met technische ruimte om naderhand meerdere detailpagina's toe te voegen Inbreng: Concept, ontwerp, redactie, techniek en realisatie.

Dutch Vintage Animation

DUTCH VINTAGE ANIMATION

Virtueel Animatiefilmmuseum - Eigen project, ontstaan uit de wens 'oud en verloren gewaande animatiefilms' van Nederlandse filmpionier Joop Geesink toegankelijk te maken. Werd enthousiast ontvangen door zowel Joop Geesink's erfgenaam als duizenden filmliefhebbers. Inbreng: Concept, ontwerp, techniek, research, redactie en realisatie.

ZHBC

Website. ZHBC Betonpompen verhuurt bemande machines. Opdracht was de site primair voor mobiele devices te bouwen. Uitvoerders op bouwplaats moeten snel weten hoe de machines gestempeld moeten worden en zien wat het giekbereik is. Voor potentiële opdrachtgevers een korte introductie en een contactformulier. Inbreng: Concept, ontwerp, techniek, research, redactie en realisatie.

LEO'S EVENT

Website. Leo's Borrel is een hippe uitgaansgelegenheid die zich meerdere malen per jaar manifesteert. De website werkt als teaser voor bezoekers. Tevens worden er visuele terugblikken getoond van eerdere evenementen. Inbreng: Bouw van website op basis van aangeleverd ontwerp, content management, redactie, slideshows, verkiezingspolls en diverse ad-hoc activiteiten.

Naast het onderhouden van de website vormt content eveneens een belangrijk deel van de werkzaamheden. Naast tekst zijn dat ook afbeeldingen.

Bij franchiseorganisatie "Pirtek" werd de huisstijl aangepast en kregen de servicewagens een nieuw uiterlijk. Voor specifieke toepassing moest op korte termijn een nieuwe foto worden aangeleverd van een vergelijkbare situatie. Oplossing werd gevonden door de foto links te spiegelen en te voorzien van nieuwe logo op de bus, inclusies reflectie in de waterplak. Om situatie meer actueel te maken werden de gezichten van de personen vervangen en kreeg de rode kraan een nieuwe kleur.

Bij dezelfde nieuwe campagne was het wenselijk een andere monteur bij een machine te tonen. In plaats van nieuwe fotografie werd hier een aanpassing gedaan aan portret van het model en de kleuren van de kraanwagen aangepast. Resultaat is rechts getoond. Op vergelijkbare wijze meerdere afbeeldingen bijgewerkt. De relatief hoge kosten van fotografie op locatie vermeden.

Voorbeeld van drukwerk (DTP). Op basis van nieuwe huisstijlvoorschriften een strooifolder ontworpen, gevouwen in drieslag.

Hier de voor- en achterzijde getoond.

Voorbeeld van A5 strooifolder, dubbelzijdig en (hiernaast) een A4 bedrijfspresentatie in vakblad.
Concept & realisatie; fotobewerking.

Meer voorbeelden op aanvraag.

Wat voor anderen een communicatie-probleem is, zie ik als een uitdaging!
~ Arie den Draak